IKLAN AMMAR ZAHRAA (SILA KLIK GAMBAR UNTUK KETERANGAN LANJUT)

Search This Blog

Loading...

Sunday, March 25, 2012

Tips Nak Memohon Pinjaman Perniagaan

Macamana nak cari modal berniaga ??,

bagi aku yang baru nak mula meniaga ni aku prefer modal sendiri kalau boleh tak nak buat pinjaman atau berhutang untuk modal atau beli kelengkapan untuk start meniaga, alasannya kalau bisnes lembap mcm mana nak bayar pinjaman bulan2.. jadi perlulah kumpul modal atau ada rezeki terpijak mana2 atau jual aset yang ada dan tukar cara hidup.....

tapi yang teringin nak dapatkan modal dengan pinjaman...aku terjumpa tip2 ni kat blog taukeymelayu.com

Untuk membuat pinjaman anda kena penuhi syarat-syarat berikut
  1. Syarat utama syarikat perlu lebih daripada setahun
  2. Semua ahli lembaga pengarah kena bebas CCRIS tidak boleh ada seorgpun yg ada CCRIS. Rekod pembayaran anda (kad kredit, kereta, rumah) mesti tepat pada waktunya selama 12 bulan berturut-turut.
  3. Bank akan nilai pinjaman berdasarkan ‘cashflow’ masa hadapan (projected cashflow) dan juga berdasarkan ‘cashflow’ semasa. Yang utama adalah dari mana sumber utama jualan anda samaada dari jualan runcit, projek atau kontrak. Yang paling mudah jika sumber utama adalah dari jualan runcit atau kontrak. Anda perlu mengemukakan bukti transaksi bank (bank statement) selama 6 bulan.
  4. Anda perlu tunjukkan bagaimana pinjaman RM500k atau RM1 juta dapat meningkatkan jualan syarikat dan untuk apa pinjaman itu dibuat…samaada untuk beli mesin, beli stok atau sebagainya.
  5. Perlu ada Business Plan (Rancangan Perniagaan) beserta dengan projected cash flow.
dan kat bawah ni ada link cheklist. Checklist-Kelayakan-Pinjaman

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  

Entry Lain Yang Menarik

Terima Kasih Kerana Melawat Blog Ammar Zahraa

Labels

1000 bulan (1) 2 storey (1) 8A (1) acheh (3) adam lanza (1) ads (1) AES (1) aghanistan (1) Agong (1) aiskrim (1) akaun semasa. (1) alcohol overdose (1) amah indonesia (1) amah kena bunuh (2) amerika (2) ammar zahraa nursery (1) anak ayam (3) apple (2) asparagus (1) ayam kampung (1) ayam panggang (1) azhar idrus (1) bahrom (1) bakar (1) bandar seri putra (1) bangkang dari longkang (1) barack obama (1) bas (1) basuh baju (1) Batal PTPTN (2) batuk (1) bawaku pergi (2) bawani (1) bayi (1) bayi dibuang (1) bebola ikan (1) Becoming A King (1) bekas air (1) bengkak gusi (1) berniagaan (3) bersih hati (1) betik (1) bisnes ayam (2) blogging (3) bolasepak malaysia (1) bomoh (1) buang bayi (1) buat blong (1) bukan wanita (2) bulu pusi (1) bunuh (2) business (2) busniss (1) cagu (1) cara masak nasi arab (1) cara membuat nasi arab (1) cctv (1) Cemerlang. (2) cenderamata (1) ceo (1) ceramah agama (1) charles (1) cia (1) cibotium barometz (1) CIMB click (3) cirit birit (1) cory monteith dead (2) cream o (1) culik (1) current account (2) daftar perniagaan (5) Demo (2) dengki dan dendam (1) dera (1) diekori harimau (1) diesel subsidi (1) dobi (1) DPMM (1) drone (1) drug overdose (1) dunia (1) eidulfitri (1) enterprise (2) fakta (2) farhan hadi (1) Fatimah Syarha (1) finn hudson (2) free advertising (1) funny (1) gadis meninggal (1) gadis tiang (2) gaduh (2) GDL (1) gempa bumi (4) gendong bayi (1) genetik (1) glee (2) goncang (1) google tranlate (1) gulf war (1) habbatus sauda (1) hadiah online (2) halal (1) haram (3) harimau (1) harimau malaya (1) hati bersih (1) hilang (1) home made aiskrim (1) how to attract traffic (1) hulk (1) hztours (1) I Luv Islam (1) ibu (1) ibu bapa (2) iklan percuma (2) inai. cekam kuku (1) internet (4) internet business (3) invisible folder (1) ipad (1) ipad baru (1) iphone 5 (1) IPTA (1) IRAN (1) irihati (1) ironman (1) islam (2) isteri (1) jawatan dalam enterprise (1) jenayah (1) jesus (1) john brennan (1) jom gelak (1) jomlahiklan (1) JPJ (1) jual kereta (1) jual rumah (1) justice league (1) kambing (1) Kate Middleton (1) kebaikan bulan ramadhan (1) kedah (2) kedai acceseries (1) kejam. china (1) kelahiran (1) kemboja (1) kenderaan (1) keperluan bayi (1) kereta (1) kereta terpakai (2) kerete nasional (1) kerja gomen (2) kerja kerajaan (3) kerja kosong (2) kerja swasta (1) King (1) kisah mahkamah (2) klon (1) konvensyen (1) kosmo (1) kotoran degil (1) krismas (1) kucing (1) kuliah (1) kurang sopan (1) kursus (1) kursus asas dobi (1) kursus perniagaan (3) kursus ternak (1) kurus pernigaan (1) labu sayong (1) lagu (1) lailatul qadar (1) lama web (1) laman web (1) lari rumah (3) lawak bodoh (1) lea (1) lebat rambut (1) lesen memandu (1) listen (1) lori (1) luka (2) lynas (1) maher zain (1) mahkamah. syariah (1) Mansuh (1) marketing (3) mary (1) maryam (1) mc donald (1) memborong ke china (1) Men In Black (1) mencuri (1) merahkan muka (1) metro (1) MIB (1) MJ fatonah (1) modal (1) model baru (1) mohon jawatan (2) mudah (1) my blog (2) nabi isa (1) nabil (1) nadir bumi (1) nasi arab (1) nasi mandy (1) newton (1) number one for me (1) online booking (1) pah1m (1) palestin (1) panau (1) pangkat (1) parenting (1) penawar (1) penawar bisa (1) penawar jambi (1) penawar luka (1) penjara (1) percutian (1) perkahwinan (1) perlis (2) Pertabalan (1) pertanian (1) pertenakan (1) petrol naik (1) petua (17) PICC (1) pinjam bank (2) Pinjaman Perniagaan (2) pokok (1) pokok kapal terbang (1) pokok paku emas (1) pokok paku. burkill 1935 (1) polis (1) portal iklan (1) Prince William (1) proton (1) proton preve (1) PSV (1) PTPTN (1) puasa (1) pulau pinang (2) puspakom (2) queem elizabeth (1) rachel (1) Raja (1) ramadhan (1) ranking fifa (1) rape (1) rapping (1) rare earth (1) real estate (1) remaja (1) resdung (1) resepi nasi arab (1) resepi nasi arab ayam (1) resepi nasi mandhi (1) resepi nasi mandi ayam (1) resipi nasi arab (1) rogol (1) royal family (1) sabah (1) sakit hati (1) sakit mata. bunga melati (1) salih yaakob (1) saman (2) sayur (1) sayur itu ubat (1) SDN BHD (1) selesema (1) seminar (2) sewa lori (1) share is caring (1) sharifah zohra (1) simple (1) Sinar (2) SMM (1) sms (1) sms daoat duit (1) sosej (1) SPM (2) sponsore ads (1) sri wani choo (1) steve job (2) suami (1) sungai petani (2) susu kangkang (1) teknik menjual (1) tembikai (1) tempah online (2) ternak ayam kampung (4) ternak kucing (1) thailand (1) the avengers (1) thor (1) tip (3) Tips Pinjam (1) tommy lee Jones (1) traffic (2) trauma (1) tsunami (4) UAI (1) ubahsuai genetik (1) uban. hitamkan rambut (1) ubat kucing (2) ubat luka (1) ubat tradisional (14) ulang tahun (1) umrah (1) USA (2) usim (1) ustaz azhar idrus (1) Ustaz Don (1) vacancy (1) Will smith (1) yahudi (2) zionis (1) zizan (2)
NOTIS & PENAFIAN
Artikel yang disiarkan merupakan pandangan/pendapat peribadi penulis dan tiada berkaitan dengan mana-mana pihak ataupun organisasi tertentu. Pengunjung blog ini perlu untuk menggunakan kebijaksaaan, pengetahuan dan rujukan dari mana-mana pihak lain yang lebih utama sebelum membuat sesuatu keputusan berdasarkan maklumat awal dari blog ini dan pengunjung juga harus sedar jika berlaku sebarang kerugian, kecederaan atau kecelaruan emosi ketika membaca artikel, gambar dan bahan yang dipaparkan di laman ini ianya di luar tanggungjawab penulis.