Search This Blog

Loading...

Ammar Zahraa Nursery

  

Tuesday, March 13, 2012

buka current account/akaun semasa

CURRENT ACCOUNT
ok, dah register business, nak kena buka pulak account semasa, nak apply cek ..tak sabar nak meniaga ni,..aku buka current account kat CIMB, bukak yang Islamic ada jugak hibbah.

1. kena buat cop dulu, (dalam cop letak nama syarikat dan no pendaftaran cukup- RM 30-40).
2. pi lah CIMB berdekatan, jangan lupa bawak duit seribu (RM1000.00)
3. Ok, selepas tu pegi kaunter cakap nak buka account semasa...
3. Isi Borang pakai nama syarikat dan no pendaftaran syarikat...
4. lepas tu kena pastikan signature tu betul.
5. Jangan Lupa juga bawak IC, kalau I/C cip dah kong. kena pastikan bawak dokumen pengenalan diri yang lain, contohnya lesen, surat beranak ataupun kad kredit.
6. Kalau boleh bagi yang baru buka perniagaan pastikan ada projectile (anggaran penjualan setahun, jumlah wang keluar masuk sebulan dan jumlah berapa kali nak keluar masuk sebulan .......nanti pegawai akan tanya semua tu.
7. bila dah selesai...mohon jugak kad debit/ATM CIMB supaya senang....lepas masuk duit seribu..setlle..ambil debit card dan kalau sempat buka account CIMBclicks sekali..senang nak cek penyata dalam online.

9 comments:

smartusaha said...

Terima kasih tuan berkongsi pengalaman ini. Boleh saya tahu, adakah perlu "introducer" untuk buka akaun semasa perniagaan di CIMB?

ps. Saya setuju. Sebaik-baik akaun semasa adalah yang Islamik. :)

akusiapa said...

Salam,
Untuk buka current account dengan nama syarikat tak perlu intoducer..terima kasih kerana komen dalam posting saya,diharapka dapat membantu.

Anonymous said...

Salam, saya memang tak faham langsung tentang projectile sebab tak pernah ada pengalaman dalam berniaga. Macamana saya nak tau anggaran yang di maksudkan?
Terima Kasih

ammarzahraa enterprise said...

projectile tu cuma anggaran jualan setahun, jenis perniagaan apa yang saudara nak buat. kalau ada masa cuba search internet atau tanya2 pada yang pernah buat perniagaan yang serupa..kalau ada rancangan perniagaan lagi bagus, jadi kalau nak lebih senang patut ada sedikit framework perniagaan yang nak dibuat maksudnya sebelum daftar perniagaan kita kena ada buat researh sikit tentang perniagaan tu supaya kita dapat anggar jumlah jualan yang kita target.

Abdullah Mahdi said...
This comment has been removed by the author.
Akhi Joe said...

Assalam.

1. anggaran yg dibuat tu perlu dinyatakan scr lisan ke? Atau hny tuliskan dlm borang permohonan?

2. On d day mohon, kena terus bri rm1k atau 3 4 hr slps current acc siap?

Ammar Zahraa said...

salam, anggaran tu perlu diisi dalam ruangan dalam borang permohonan.

deposit 1000 perlu dibuat pada hari permohonan selepas buka account selesai.

Phybee said...

Helli, perlu x introducer untuk buka current akaun syarikat?

Ammar Zahraa said...

Setakat nin CIMB bank memang tak perlukan introducer untuk buka account semasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Lain Yang Menarik

Terima Kasih Kerana Melawat Blog Ammar Zahraa

Labels

1000 bulan (1) 2 storey (1) 8A (1) acheh (3) adam lanza (1) ads (1) AES (1) aghanistan (1) Agong (1) aiskrim (1) akaun semasa. (1) alcohol overdose (1) alternative medecine (1) amah indonesia (1) amah kena bunuh (2) amerika (2) ammar zahraa nursery (2) anak ayam (3) apple (2) asparagus (1) ayam kampung (1) ayam panggang (1) azhar idrus (1) bahrom (1) bakar (1) bandar seri putra (1) bangkang dari longkang (1) barack obama (1) bas (1) basuh baju (1) Batal PTPTN (2) batang pisang (1) batuk (1) bawaku pergi (2) bawani (1) bayi (1) bayi dibuang (1) bebola ikan (1) Becoming A King (1) bekas air (1) bengkak gusi (1) berbuka (1) berkebun (1) berniagaan (3) bersih hati (1) betik (1) bisnes ayam (2) blogging (3) boeing (1) bolasepak malaysia (1) bomoh (1) buah ajaib (1) buang bayi (1) buat blong (1) bukan wanita (2) bulu pusi (1) buluh madu (1) bunuh (2) business (2) busniss (1) cagu (1) cara masak nasi arab (1) cara membuat nasi arab (1) cctv (1) Cemerlang. (2) cenderamata (1) ceo (1) ceramah agama (1) charles (1) cia (1) cibotium barometz (1) CIMB click (3) cirit birit (1) cocktail (1) cory monteith dead (2) cream o (1) culik (1) current account (2) daftar perniagaan (5) Demo (2) dengki dan dendam (1) dera (1) diekori harimau (1) diesel subsidi (1) dobi (1) DPMM (1) drone (1) drug overdose (1) dunia (1) eidulfitri (1) enterprise (2) fakta (2) farhan hadi (1) Fatimah Syarha (1) finn hudson (2) free advertising (1) funny (1) gadis meninggal (1) gadis tiang (2) gaduh (2) gardening (1) GDL (1) gempa bumi (4) gendong bayi (1) genetik (1) glee (2) goncang (1) google tranlate (1) gulf war (1) habbatus sauda (1) hadiah online (2) halal (1) haram (3) harimau (1) harimau malaya (1) hati bersih (1) hilang (1) home made aiskrim (1) how to attract traffic (1) hulk (1) Humood Al-Khudher (1) Humood AlKhudher (1) hztours (1) I Luv Islam (1) ibu (1) ibu bapa (2) iklan percuma (2) inai. cekam kuku (1) info (1) internet (4) internet business (3) invisible folder (1) ipad (1) ipad baru (1) iphone 5 (1) IPTA (1) IRAN (1) irihati (1) ironman (1) islam (2) Islamic Song (1) isteri (1) jawatan dalam enterprise (1) jenayah (1) jesus (1) john brennan (1) jom gelak (1) jomlahiklan (1) JPJ (1) jual kereta (1) jual organ (1) jual rumah (1) justice league (1) kambing (1) Kate Middleton (1) kebaikan bulan ramadhan (1) kedah (2) kedai acceseries (1) kejam. china (1) kelahiran (1) kemboja (1) kenderaan (1) keperluan bayi (1) kereta (1) kereta terpakai (2) kerete nasional (1) kerja gomen (2) kerja kerajaan (3) kerja kosong (2) kerja swasta (1) King (1) kisah mahkamah (2) klon (1) konvensyen (1) kosmo (1) kotoran degil (1) krismas (1) kucing (1) kuliah (1) Kun Anta (2) kurang sopan (1) kursus (1) kursus asas dobi (1) kursus perniagaan (3) kursus ternak (1) kurus pernigaan (1) labu sayong (1) lagu (1) lailatul qadar (1) lama web (1) laman web (1) lari rumah (3) lautan hindi (1) lawak bodoh (1) lea (1) lebat rambut (1) lesen memandu (1) lirik lagu (1) listen (1) lori (1) luka (2) lynas (1) maher zain (1) mahkamah. syariah (1) Maklumat palsu (1) malaysian airlines (1) Mansuh (1) marketing (3) mary (1) maryam (1) MAS (1) mc donald (1) memborong ke china (1) Men In Black (1) mencuri (1) merahkan muka (1) metro (1) mh370 (1) MIB (1) minuman air buah (1) miracle fruit (1) MJ fatonah (1) mocktail (1) modal (1) model baru (1) mohon jawatan (2) monosodium (1) msg (1) mudah (1) my blog (2) nabi isa (1) nabil (1) nadir bumi (1) nasi arab (1) nasi mandy (1) Nasyeed (1) newton (1) number one for me (1) online booking (1) pah1m (1) palestin (1) panau (1) pangkat (1) parenting (1) PDRM (1) penawar (1) penawar bisa (1) penawar jambi (1) penawar luka (1) penggalak pertumbuhan (1) penjara (1) percutian (1) perkahwinan (1) perlis (2) Pertabalan (1) pertanian (1) pertenakan (1) petrol naik (1) petua (20) PICC (1) pinjam bank (2) Pinjaman Perniagaan (2) pokok (1) pokok ajaib (1) pokok kapal terbang (1) pokok paku emas (1) pokok paku. burkill 1935 (1) polis (1) portal iklan (1) pray4mh370 (1) Prince William (1) proton (1) proton preve (1) PSV (1) PTPTN (1) puasa (2) pulau pinang (2) puspakom (2) queem elizabeth (1) rachel (1) Raja (1) ramadhan (2) ranking fifa (1) rape (1) rapping (1) rare earth (1) real estate (1) rebung madu (1) remaja (1) resdung (1) resepi nasi arab (1) resepi nasi arab ayam (1) resepi nasi mandhi (1) resepi nasi mandi ayam (1) resipi nasi arab (1) rogol (2) royal family (1) sabah (1) sakit hati (1) sakit mata. bunga melati (1) salih yaakob (1) saman (2) sayur (1) sayur itu ubat (1) SDN BHD (1) selesema (1) seminar (2) sewa lori (1) share is caring (1) sharifah zohra (1) simple (1) Sinar (2) SMM (1) sms (1) sms daoat duit (1) sosej (1) SPM (2) sponsore ads (1) sri wani choo (1) steve job (2) suami (1) sungai petani (2) susu kangkang (1) Synsepalum dulcificum (1) tanam sayur (1) tanaman (1) teknik menjual (1) telefon pintar (1) telefon terpakai (1) tembikai (1) tempah online (2) ternak ayam kampung (4) ternak kucing (1) thailand (1) the avengers (1) thor (1) tip (4) Tips Pinjam (1) tommy lee Jones (1) traffic (2) trauma (1) tsunami (4) UAI (1) ubahsuai genetik (1) uban. hitamkan rambut (1) ubat kucing (2) ubat luka (1) ubat tradisional (15) ulang tahun (1) umrah (1) USA (2) usim (1) ustaz azhar idrus (1) Ustaz Don (1) vacancy (1) Whatapps (1) Will smith (1) yahudi (2) zionis (1) zizan (2)
NOTIS & PENAFIAN
Artikel yang disiarkan merupakan pandangan/pendapat peribadi penulis dan tiada berkaitan dengan mana-mana pihak ataupun organisasi tertentu. Pengunjung blog ini perlu untuk menggunakan kebijaksaaan, pengetahuan dan rujukan dari mana-mana pihak lain yang lebih utama sebelum membuat sesuatu keputusan berdasarkan maklumat awal dari blog ini dan pengunjung juga harus sedar jika berlaku sebarang kerugian, kecederaan atau kecelaruan emosi ketika membaca artikel, gambar dan bahan yang dipaparkan di laman ini ianya di luar tanggungjawab penulis.