Search This Blog

Loading...

Ammar Zahraa Nursery

  

Thursday, March 29, 2012

10 Cara Nak Senang (fuh senang) Tarik Pengunjung/Traffic ke Blog Anda

Erm..., jom kita try tapi bukanlah dengan masa yang cepat semua ni boleh berlaku SABAR...., tulis blog ni ambil masa (kadang2 selama-lamanya macam aku) hehe, 10 cara ni kita try sama2...jommm...kalau jadi bagitau kawan kalau tak jadi...diam2 sudah...yang penting expectation jgn menggunung sangat..nanti jatuh berdebupppppppp...okay jom kita baca sama-sama

1. Tulis Kandungan Original (cakap senangnye ko jgn malas menulis nama pun blog)
Macam dah selalu kita dengar kan... tetapi sangat penting...selalunya kita ni main copy paste.hehe ataupun dapat article kat mana2 site atau blog free terus copy paste....haaa..kantoi.....cara ni memang senang tapi tak akan bawa banyak trafiic kat blog kita...sebab kat search engine orang cari tentang topic yang kita copy paste tu....posting yang naik adalah dari laman web asal yang kita copy paste......

2.Promote/promosi le ramai2 kat member dan family.
Mula2 tu bila baru2 je buat blog ..post pun baru ada dua atau tiga..paksalah (hehe) member baik ke...kelarga kita ayah , mak adik, pak sedara mak sedara, anak menantu surv blog ko tu...kalau tak banyak pun takpe ...ia dah jadi permulaan yang baik...

3. Penggunaan Social Media/media sosial...
ha....asyik2 main muka buku/face book....orang kita memang..dolu2 buku 555 sekarang muka buku hehe...melalut lak aku....buat le page ke buka account facebook nama blog korang, tepek le facebook plugin dalam website sekurangnya orang boleh terus like facebook tu....buat jugak twitter, Myspace (orang pakai lagi ke myspace) dan join jugak forum2 yang pelbagai. simple je bro...tapi ingat jgn ko pegi spam ikut suka, tag ikut suka kat facebook orang karang tak pasal2 kena block...slow2 bro..., dan jgn guna mana2 friend adding engines ..tak pasal2 account facebook korang kena gantung...
4. Tag/label kan posting/kandungan
ini sungguh penting....sama penting dengan kandungan posting korang...tapi jgn pulak..korang tag benda yang takde dalam kandungan..hehe...tak pasal2 korang boleh ucap selamat tinggal kat account adsence...korang...dan orang pun tak nak baca...tertipu bro..dan jgn le duk menggatal nak tag ayat2 yg tak senonoh..macam sex le..liwat le apa...kecuali korang terdesak buat blog prono "melayu boleh klip 3gp" haha...hati2 bro....

5. Jangan malas menulis....korang tulis jeeee..mcm aku ni,,haha...
tulis benda2 baik yang boleh membantu orang dan kandungan yang asli.... ejas2 sikit boleh bro...nanti korang nampak kebenaran cakap aku ni....bro..lagi banyak tulis lagi banyak peluang orang jumpa blog ko...dalam pokcik google...a.k.a search engine..dan jgn copy content yang dah tulis...be seoriginal yang boleh....

6. RSS feed
ni supaya orang boleh subcribe kandungan blog korang apabila ada post baru...subcribers akan dapat tahu lebih cepat jika ada new posting...dan orang hanya akan subcribe jika kandungan blog tu bagus....

7. jemput le sesape datang tulis posting...
ni bukan sesuatu yang mudah...tapi antara yang efektif tarik subcriber baru.....

8. Lawat blog orang dan tinggalkan komen/comments
ok... rajin2 jugak jengah blog orang lain..dan tinggalkan komen yang positif...ingat...jangan ngelat...dan jangan kerek... bagi komen yang ok..panjang sikit takpe...jgn tulis..." aku was here"..selalu yg poyo suka tulis."1st", "aku yang pertama"..aduss...senak telinga baca..ambil masa komen...dan cuba ambil hati sikit supaya..tuan punye blog/website tu dtg jenguk blog kita pulak....dan di samping dapat tarik pengunjung blog yang blog nye kita komen...

9. Iklankan diri anda..(kerana diriku sungguh berharga chewahhh)
selalunya ni akan melibatkan wang...contoh advertise yang ada sperti Google Adwords dan kat facebook...tetapi boleh tarik pengunjung yang ramai...

10. akhir sekali...SABARRRRRRRR....
Sabar tu sangat penting bro..aku sendiri banyak kecundang dan ni baru nak mula balik...harap2 boleh sukses...jagn terburu dan jangan putus asa...boleh akan masa..bertahun...dan ia bukan boleh menjadi dalam semalam je...blogging ni pun bukan mudah seperti yang setengah orang sangka..tapi kalau korang sabar..berbaloi memang berbaloi...

ok itulah 10 langkah yang aku dapat tangkap..sepanjang aku duk blogging jom sama2 buat..JOMMMMMMMMM

1 comment:

Nuur Jenny said...

besttt...makin bersemangat nak wat blog sendiri ni,thnx ya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Lain Yang Menarik

Terima Kasih Kerana Melawat Blog Ammar Zahraa

Labels

1000 bulan (1) 2 storey (1) 8A (1) acheh (3) adam lanza (1) ads (1) AES (1) aghanistan (1) Agong (1) aiskrim (1) akaun semasa. (1) alcohol overdose (1) alternative medecine (1) amah indonesia (1) amah kena bunuh (2) amerika (2) ammar zahraa nursery (2) anak ayam (3) apple (2) asparagus (1) ayam kampung (1) ayam panggang (1) azhar idrus (1) bahrom (1) bakar (1) bandar seri putra (1) bangkang dari longkang (1) barack obama (1) bas (1) basuh baju (1) Batal PTPTN (2) batang pisang (1) batuk (1) bawaku pergi (2) bawani (1) bayi (1) bayi dibuang (1) bebola ikan (1) Becoming A King (1) bekas air (1) bengkak gusi (1) berbuka (1) berkebun (1) berniagaan (3) bersih hati (1) betik (1) bisnes ayam (2) blogging (3) boeing (1) bolasepak malaysia (1) bomoh (1) buah ajaib (1) buang bayi (1) buat blong (1) bukan wanita (2) bulu pusi (1) buluh madu (1) bunuh (2) business (2) busniss (1) cagu (1) cara masak nasi arab (1) cara membuat nasi arab (1) cctv (1) Cemerlang. (2) cenderamata (1) ceo (1) ceramah agama (1) charles (1) cia (1) cibotium barometz (1) CIMB click (3) cirit birit (1) cocktail (1) cory monteith dead (2) cream o (1) culik (1) current account (2) daftar perniagaan (5) Demo (2) dengki dan dendam (1) dera (1) diekori harimau (1) diesel subsidi (1) dobi (1) DPMM (1) drone (1) drug overdose (1) dunia (1) eidulfitri (1) enterprise (2) fakta (2) farhan hadi (1) Fatimah Syarha (1) finn hudson (2) free advertising (1) funny (1) gadis meninggal (1) gadis tiang (2) gaduh (2) gardening (1) GDL (1) gempa bumi (4) gendong bayi (1) genetik (1) glee (2) goncang (1) google tranlate (1) gulf war (1) habbatus sauda (1) hadiah online (2) halal (1) haram (3) harimau (1) harimau malaya (1) hati bersih (1) hilang (1) home made aiskrim (1) how to attract traffic (1) hulk (1) Humood Al-Khudher (1) Humood AlKhudher (1) hztours (1) I Luv Islam (1) ibu (1) ibu bapa (2) iklan percuma (2) inai. cekam kuku (1) info (1) internet (4) internet business (3) invisible folder (1) ipad (1) ipad baru (1) iphone 5 (1) IPTA (1) IRAN (1) irihati (1) ironman (1) islam (2) Islamic Song (1) isteri (1) jawatan dalam enterprise (1) jenayah (1) jesus (1) john brennan (1) jom gelak (1) jomlahiklan (1) JPJ (1) jual kereta (1) jual organ (1) jual rumah (1) justice league (1) kambing (1) Kate Middleton (1) kebaikan bulan ramadhan (1) kedah (2) kedai acceseries (1) kejam. china (1) kelahiran (1) kemboja (1) kenderaan (1) keperluan bayi (1) kereta (1) kereta terpakai (2) kerete nasional (1) kerja gomen (2) kerja kerajaan (3) kerja kosong (2) kerja swasta (1) King (1) kisah mahkamah (2) klon (1) konvensyen (1) kosmo (1) kotoran degil (1) krismas (1) kucing (1) kuliah (1) Kun Anta (2) kurang sopan (1) kursus (1) kursus asas dobi (1) kursus perniagaan (3) kursus ternak (1) kurus pernigaan (1) labu sayong (1) lagu (1) lailatul qadar (1) lama web (1) laman web (1) lari rumah (3) lautan hindi (1) lawak bodoh (1) lea (1) lebat rambut (1) lesen memandu (1) lirik lagu (1) listen (1) lori (1) luka (2) lynas (1) maher zain (1) mahkamah. syariah (1) Maklumat palsu (1) malaysian airlines (1) Mansuh (1) marketing (3) mary (1) maryam (1) MAS (1) mc donald (1) memborong ke china (1) Men In Black (1) mencuri (1) merahkan muka (1) metro (1) mh370 (1) MIB (1) minuman air buah (1) miracle fruit (1) MJ fatonah (1) mocktail (1) modal (1) model baru (1) mohon jawatan (2) monosodium (1) msg (1) mudah (1) my blog (2) nabi isa (1) nabil (1) nadir bumi (1) nasi arab (1) nasi mandy (1) Nasyeed (1) newton (1) number one for me (1) online booking (1) pah1m (1) palestin (1) panau (1) pangkat (1) parenting (1) PDRM (1) penawar (1) penawar bisa (1) penawar jambi (1) penawar luka (1) penggalak pertumbuhan (1) penjara (1) percutian (1) perkahwinan (1) perlis (2) Pertabalan (1) pertanian (1) pertenakan (1) petrol naik (1) petua (20) PICC (1) pinjam bank (2) Pinjaman Perniagaan (2) pokok (1) pokok ajaib (1) pokok kapal terbang (1) pokok paku emas (1) pokok paku. burkill 1935 (1) polis (1) portal iklan (1) pray4mh370 (1) Prince William (1) proton (1) proton preve (1) PSV (1) PTPTN (1) puasa (2) pulau pinang (2) puspakom (2) queem elizabeth (1) rachel (1) Raja (1) ramadhan (2) ranking fifa (1) rape (1) rapping (1) rare earth (1) real estate (1) rebung madu (1) remaja (1) resdung (1) resepi nasi arab (1) resepi nasi arab ayam (1) resepi nasi mandhi (1) resepi nasi mandi ayam (1) resipi nasi arab (1) rogol (2) royal family (1) sabah (1) sakit hati (1) sakit mata. bunga melati (1) salih yaakob (1) saman (2) sayur (1) sayur itu ubat (1) SDN BHD (1) selesema (1) seminar (2) sewa lori (1) share is caring (1) sharifah zohra (1) simple (1) Sinar (2) SMM (1) sms (1) sms daoat duit (1) sosej (1) SPM (2) sponsore ads (1) sri wani choo (1) steve job (2) suami (1) sungai petani (2) susu kangkang (1) Synsepalum dulcificum (1) tanam sayur (1) tanaman (1) teknik menjual (1) telefon pintar (1) telefon terpakai (1) tembikai (1) tempah online (2) ternak ayam kampung (4) ternak kucing (1) thailand (1) the avengers (1) thor (1) tip (4) Tips Pinjam (1) tommy lee Jones (1) traffic (2) trauma (1) tsunami (4) UAI (1) ubahsuai genetik (1) uban. hitamkan rambut (1) ubat kucing (2) ubat luka (1) ubat tradisional (15) ulang tahun (1) umrah (1) USA (2) usim (1) ustaz azhar idrus (1) Ustaz Don (1) vacancy (1) Whatapps (1) Will smith (1) yahudi (2) zionis (1) zizan (2)
NOTIS & PENAFIAN
Artikel yang disiarkan merupakan pandangan/pendapat peribadi penulis dan tiada berkaitan dengan mana-mana pihak ataupun organisasi tertentu. Pengunjung blog ini perlu untuk menggunakan kebijaksaaan, pengetahuan dan rujukan dari mana-mana pihak lain yang lebih utama sebelum membuat sesuatu keputusan berdasarkan maklumat awal dari blog ini dan pengunjung juga harus sedar jika berlaku sebarang kerugian, kecederaan atau kecelaruan emosi ketika membaca artikel, gambar dan bahan yang dipaparkan di laman ini ianya di luar tanggungjawab penulis.