Search This Blog

Loading...

Ammar Zahraa Nursery

  

Tuesday, December 18, 2012

pergaduhan si sungai petani kedah satu penipuan ????????


Tiba2 tidak semena2 heboh kat fb dan blog tentang satu pergaduhan kaum berlaku di sungai antara kaum india dan melayu, setakat ini belum sah kejadian tersebut benar2 berlaku tapi hasil siasatan aku...dengan sedara yang tinggal di Taman Ria, Sungai Petani TIADA apa- apa yang berlaku dan kalau dibaca komen2 dalam posting page milo suam perkara ini satu pembohongan dari pihak2 yang cuba mencetus suasana yang tidak tenteram dan sebagai satu political mileage..diharapkan kita tidak terjebak...serta tunggu hingga ada penguman rasmi..dari pihak berwajib


update :
1. dari rakan yang tinggal di sungai petani turut mengatakan hanya insiden kecil berlaku berkaitan seorang india mabok membakar motor dan perkara ni hanya satu insiden kecil yang digemburkan.
2. Pihak penulis turut menghubungi balai polis guar chempedak dan pihak polis guar chempedak yang menjawab telefon (bernama fuad) mengesahkan ada insiden pergaduhan berlaku dan pihak polis dalam keadaan berjaga2. Namun belum ada kenyataan rasmi dari mana2 pihak.
 
LAGI KOMEN DARI PAGE MILO SUAM
kredit MILO SUAM
dari komen2 diatas dan siasatan penulis sendiri memang ada pergaduhan tetapi tidaklah seteruk seperti yang dilaporkan dalam beberapa blog.....SEPERTI  contoh  dibawah....BANDINGKAN



UPDATE TERKINI DARI FB PDRM



update terkini dari page milo suam





Subscribe in a reader
 
Sila Lawat Page services Untuk Melihat Promosi Terbaru Daripada Syarikat Kami

14 comments:

Anonymous said...

Ni ada orang sp sorang http://www.fizgraphic.com/2012/12/geng-india-samurai-duk-buat-gila-kat-sp.html

Ammar Zahraa said...

orang duk sungai petani bukan dia sorang je...

SPASCIANI said...

Kalo mcm tu apa yg sy nmpk td trak polis n tentera belambak atas jalan kat sp x btl la ya..

Anonymous said...

ADMIN agak ah. nih apa depa komen mcm ni ? ke admin yg burukan2 parti kerajaan ?

Ammar Zahraa said...

bukan agak le....tu tanda soal maknanya tak ada kesahihan benda tu berlaku... banyak orang yang tinggal kat sp ckp takde aap yang berlaku...dan dari update terkini hanya pergaduhan kecil sahaja bukanlah havoc mcm seperti yang di canangkan....baca posting sampai habis...

Anonymous said...

klu Admin nak tau perkara sebenar...dtg la tgk sndri kat SP...klu Admin melayu, cuba masuk Sg.Lalang...itupun klu Admin nak mencari kepastian...terima kasih...

Ammar Zahraa said...

tak yah le nak cari pasal...polis dah bagi statement...admin melayu...dan ramai member dan sedara kat sp...yng bg info...

Anonymous said...

Saya nak tanya dekat admin kenapa, setiap kali ada pergaduhan perkauman atau masalah perkauman, admin pro pembangkang macam ammar zahraa, asyik nak kata itu konspirasi barisan nasional - umno nak terus berkuasa nak elak pilihanraya, tak mau kalah lah.

Enci kammar azzahra, takdak orang nak mati dengan sia sia, sejahat jahat orang umno pun diorrang nak terus hidup jugak,

Sekarang ni dah kalau memang ada kaum lain memang berdendam dengan orang melayu dan sentiasa mencari peluang untuk mencederakan dan membunuh orang melayu itu salah umno jugak ka !!!!!!!!!!!



Anonymous said...

Keadaan tgh tegang skrg..harap2 sahabat2 di sp brjaga2..kjadian trbaru di ptronas kmpg raja..info**

Anonymous said...

Memang bermula dengan kecil tapi merebak dan sudah menjadi kes besar. Berjaga-jaga itu tidak salah. Bukannya tolak ajer pendapat orang mentah-mentah yg tidak sealiran. Double check dulu. Integriti admin agak meragukan. Dasyat kes budak-budak ini sampai kena panggil ketua masyarakat datang berbincang di balai. Kalau mangsa terdiri dari kalangan ahli keluarga sendiri baru tahu.

Anonymous said...

KALAU TIDAK TAHU APA² . TIDAK PERLU UNTUK MEMBERITAHU SATU DUNIA TENTANG KES INI . ORANG LUAR TAK PAYAH NAK BUAT KECOH KALAU BUKAN BERLAKU DI TEMPAT SENDIRI . HARAP MAKLUM .

Ammar Zahraa said...

ketua masyarakat dipanggil supaya tidak terjadi pergaduhan lebih besar, itu salah satu cara nak kawal, polis pun bersiap sedia jika berlaku perkara lebih besar...jadi tak payah le kita melebih2..mcm setengah fb dab blog ,,,buat statment suruh orang berjaga2 dan bersiapa sedia nak pegi sungai petani....kita tak salahkan umno...tapi itu pendapat sesetengah admin page.....dan kebanyakkan ayahanda adalah sekutu umno...apapun.... posting ni saya buat supaya kita berfikir sejenak sebelum bertindak....jgn ikut nafsu dan terburu2...sampai admin dpt info dari kl pun nak turun....cari apa...jaga lah KL tu...elok2...

syuhada said...

X faham dengan korang ni... perkara mcm ni mmg xkan dihebohkan. Samada betul or tidak kita kena berhati2.. lagi 1 sedara yg kat umah tu boroh tetopong semua kawasan kat sp ka? Depa pon manusia..cuma nampak yang terhad di depan mata aja.
Apa Pula kena mengena parti dalam pergaduhan ni. Jangan nak buat fitnah ye... Dosa sesama manusia hanya manusia yang boleh maafkan..

::aMaD:: said...

memanglah tak patut tak sahih di putar belitkan.diorg ni tak takut neraka ke?surat khabar ke blog ke, tv ke, radio ke..ape2 bentuk media kite harapnya jgn lah menabur fitnah gosip dn tuduhan..dosa ngn manusia susah beb..tak bau syurga kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ammar Zahraa Nursery

Entry Lain Yang Menarik

Terima Kasih Kerana Melawat Blog Ammar Zahraa

Labels

1000 bulan (1) 2 storey (1) 8A (1) acheh (3) adam lanza (1) ads (1) AES (1) aghanistan (1) Agong (1) aiskrim (1) akaun semasa. (1) alcohol overdose (1) amah indonesia (1) amah kena bunuh (2) amerika (2) ammar zahraa nursery (1) anak ayam (3) apple (2) asparagus (1) ayam kampung (1) ayam panggang (1) azhar idrus (1) bahrom (1) bakar (1) bandar seri putra (1) bangkang dari longkang (1) barack obama (1) bas (1) basuh baju (1) Batal PTPTN (2) batuk (1) bawaku pergi (2) bawani (1) bayi (1) bayi dibuang (1) bebola ikan (1) Becoming A King (1) bekas air (1) bengkak gusi (1) berbuka (1) berniagaan (3) bersih hati (1) betik (1) bisnes ayam (2) blogging (3) boeing (1) bolasepak malaysia (1) bomoh (1) buang bayi (1) buat blong (1) bukan wanita (2) bulu pusi (1) buluh madu (1) bunuh (2) business (2) busniss (1) cagu (1) cara masak nasi arab (1) cara membuat nasi arab (1) cctv (1) Cemerlang. (2) cenderamata (1) ceo (1) ceramah agama (1) charles (1) cia (1) cibotium barometz (1) CIMB click (3) cirit birit (1) cocktail (1) cory monteith dead (2) cream o (1) culik (1) current account (2) daftar perniagaan (5) Demo (2) dengki dan dendam (1) dera (1) diekori harimau (1) diesel subsidi (1) dobi (1) DPMM (1) drone (1) drug overdose (1) dunia (1) eidulfitri (1) enterprise (2) fakta (2) farhan hadi (1) Fatimah Syarha (1) finn hudson (2) free advertising (1) funny (1) gadis meninggal (1) gadis tiang (2) gaduh (2) GDL (1) gempa bumi (4) gendong bayi (1) genetik (1) glee (2) goncang (1) google tranlate (1) gulf war (1) habbatus sauda (1) hadiah online (2) halal (1) haram (3) harimau (1) harimau malaya (1) hati bersih (1) hilang (1) home made aiskrim (1) how to attract traffic (1) hulk (1) hztours (1) I Luv Islam (1) ibu (1) ibu bapa (2) iklan percuma (2) inai. cekam kuku (1) internet (4) internet business (3) invisible folder (1) ipad (1) ipad baru (1) iphone 5 (1) IPTA (1) IRAN (1) irihati (1) ironman (1) islam (2) isteri (1) jawatan dalam enterprise (1) jenayah (1) jesus (1) john brennan (1) jom gelak (1) jomlahiklan (1) JPJ (1) jual kereta (1) jual organ (1) jual rumah (1) justice league (1) kambing (1) Kate Middleton (1) kebaikan bulan ramadhan (1) kedah (2) kedai acceseries (1) kejam. china (1) kelahiran (1) kemboja (1) kenderaan (1) keperluan bayi (1) kereta (1) kereta terpakai (2) kerete nasional (1) kerja gomen (2) kerja kerajaan (3) kerja kosong (2) kerja swasta (1) King (1) kisah mahkamah (2) klon (1) konvensyen (1) kosmo (1) kotoran degil (1) krismas (1) kucing (1) kuliah (1) kurang sopan (1) kursus (1) kursus asas dobi (1) kursus perniagaan (3) kursus ternak (1) kurus pernigaan (1) labu sayong (1) lagu (1) lailatul qadar (1) lama web (1) laman web (1) lari rumah (3) lautan hindi (1) lawak bodoh (1) lea (1) lebat rambut (1) lesen memandu (1) listen (1) lori (1) luka (2) lynas (1) maher zain (1) mahkamah. syariah (1) Maklumat palsu (1) malaysian airlines (1) Mansuh (1) marketing (3) mary (1) maryam (1) MAS (1) mc donald (1) memborong ke china (1) Men In Black (1) mencuri (1) merahkan muka (1) metro (1) mh370 (1) MIB (1) minuman air buah (1) MJ fatonah (1) mocktail (1) modal (1) model baru (1) mohon jawatan (2) mudah (1) my blog (2) nabi isa (1) nabil (1) nadir bumi (1) nasi arab (1) nasi mandy (1) newton (1) number one for me (1) online booking (1) pah1m (1) palestin (1) panau (1) pangkat (1) parenting (1) PDRM (1) penawar (1) penawar bisa (1) penawar jambi (1) penawar luka (1) penjara (1) percutian (1) perkahwinan (1) perlis (2) Pertabalan (1) pertanian (1) pertenakan (1) petrol naik (1) petua (19) PICC (1) pinjam bank (2) Pinjaman Perniagaan (2) pokok (1) pokok kapal terbang (1) pokok paku emas (1) pokok paku. burkill 1935 (1) polis (1) portal iklan (1) pray4mh370 (1) Prince William (1) proton (1) proton preve (1) PSV (1) PTPTN (1) puasa (2) pulau pinang (2) puspakom (2) queem elizabeth (1) rachel (1) Raja (1) ramadhan (2) ranking fifa (1) rape (1) rapping (1) rare earth (1) real estate (1) rebung madu (1) remaja (1) resdung (1) resepi nasi arab (1) resepi nasi arab ayam (1) resepi nasi mandhi (1) resepi nasi mandi ayam (1) resipi nasi arab (1) rogol (2) royal family (1) sabah (1) sakit hati (1) sakit mata. bunga melati (1) salih yaakob (1) saman (2) sayur (1) sayur itu ubat (1) SDN BHD (1) selesema (1) seminar (2) sewa lori (1) share is caring (1) sharifah zohra (1) simple (1) Sinar (2) SMM (1) sms (1) sms daoat duit (1) sosej (1) SPM (2) sponsore ads (1) sri wani choo (1) steve job (2) suami (1) sungai petani (2) susu kangkang (1) teknik menjual (1) telefon pintar (1) telefon terpakai (1) tembikai (1) tempah online (2) ternak ayam kampung (4) ternak kucing (1) thailand (1) the avengers (1) thor (1) tip (4) Tips Pinjam (1) tommy lee Jones (1) traffic (2) trauma (1) tsunami (4) UAI (1) ubahsuai genetik (1) uban. hitamkan rambut (1) ubat kucing (2) ubat luka (1) ubat tradisional (14) ulang tahun (1) umrah (1) USA (2) usim (1) ustaz azhar idrus (1) Ustaz Don (1) vacancy (1) Whatapps (1) Will smith (1) yahudi (2) zionis (1) zizan (2)
NOTIS & PENAFIAN
Artikel yang disiarkan merupakan pandangan/pendapat peribadi penulis dan tiada berkaitan dengan mana-mana pihak ataupun organisasi tertentu. Pengunjung blog ini perlu untuk menggunakan kebijaksaaan, pengetahuan dan rujukan dari mana-mana pihak lain yang lebih utama sebelum membuat sesuatu keputusan berdasarkan maklumat awal dari blog ini dan pengunjung juga harus sedar jika berlaku sebarang kerugian, kecederaan atau kecelaruan emosi ketika membaca artikel, gambar dan bahan yang dipaparkan di laman ini ianya di luar tanggungjawab penulis.